Tavoitteena on ulkomailla tapahtuvan työssäoppimisjakson aikana kulttuuriin tutustumisvaiheessa löytää etukäteen valmistellun kartan avulla kohteita alueelta ja niiden avulla tutustua paikalliseen kulttuuriin ja tapoihin (arkioppiminen). Määritellyissä kohteissa on etukäteen generoituja tehtäviä, jotka saa avattua mobiililaitteella.  Nämä tehtävät ohjaavat opiskelijaa tutustumaan elinympäristöönsä ja paikalliseen kulttuuriin ulkomailla tapahtuvan työssäoppimisjakson aikana. Osa tehtävistä on tarkoitus tehdä jo ennen jaksolle lähtöä orientoivina tehtävinä. Nämä ennakkotehtävät toimivat myös kotikansainvälistymisen välineenä niille opiskelijoille, jotka eivät ole lähdössä ulkomaille työssäoppimaan.

Toiminta muodostuu eri aihepiireihin liittyvistä tehtävistä, jotka ohjaavat opiskelijaa autenttisiin tilanteisiin paikanpäällä. Nämä tehtävät koostuvat arkioppimiseen liittyvistä tilanteista, tapahtumista ja muusta materiaalista.

Työssäoppimisjaksolle lähtiessään opiskelija saa mukaansa kohteeseen liittyvän arkioppimisen tehtäväkartan, jonka avulla hän voi paikan päällä tutustua kohdemaan kulttuuriin ja oppia itsenäisesti jokapäiväisiin tilanteisiin ja ihmisten kohtaamiseen liittyviä taitoja.

 

Tästä pääset tekemään kulttuurikätköilyn tehtävät.